Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ;

 Ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, κατά κάποιους και μικρογραφία της, ο ελληνικός αθλητισμός έχει πληγεί βαθύτατα από τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι αγώνες σε Super League και Basket League διεξάγονται κανονικά, με εξαίρεση τα ματς των ομάδων στις οποίες εντοπίζονται κρούσματα, αλλά όλες οι υπόλοιπες λίγκες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Κάποιες, μάλιστα, έχουν υπερβεί το σημείο του «και μη παρέκει», με αποτέλεσμα να τίθεται υπό αμφισβήτηση η επιβίωση των συλλόγων. Οι ποδοσφαιριστές παραμένουν σε αγωνιστική απραξία εδώ και τέσσερις μήνες κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα την επαναπροσαρμογή τους σε περίπτωση επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

  Προ ημερών διαφαινόταν φως στο βάθος του τούνελ, ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις για τη Football league, αφού εκφραζόταν η εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα δινόταν η έγκριση, ώστε να ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις και να επανεκκινήσει η σεζόν στις αρχές Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης το μεσημέρι της Δευτέρας σηματοδοτούν νέα καθυστέρηση.  Η αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου πρωταθλήματος συνιστά μυστήριο, καθώς η διοργανώτρια αρχή έχει δεσμευτεί για την πλήρη εφαρμογή του πρωτοκόλλου και όλων των μέτρων πρόληψης (συμπεριλαμβανομένου των rapid test) που ισχύει και στα εν δράσει πρωταθλήματα. Αντίστοιχες εισηγήσεις για την εφαρμογή όλων των μέτρων υπάρχουν ακόμα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Το γεγονός αυτό μαρτυρά τις δυσκολίες στο να γίνει επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων.

   Όπως αντιλαμβάνεστε μια πιθανή εκκίνηση των πρωταθλημάτων αναμένεται να είναι αλυσιδωτή με πρώτη τη Football League, στη συνέχεια τη Γ΄εθνική και τέλος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

  Όλα δείχνουν  ότι η μπάλα θα αργήσει ακόμη να κυλήσει στα γήπεδα των ερασιτενικών σωματείων. Ο μήνας Φεβρουάριος θα είναι κομβικός όπου και αναμένεται λογικά να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.